Tärna...

Imorgon gifter sig min underbara vän Å. R och jag är tärna och bestman. Åh vad jag längtar. All kärlek till er.

Zonterapi...

I vår kamp efter bebis har vi prövat mycket. Akupunktur. Homeopat. Bidrottninggelé. Bisolvon. Ni som kämpat känner säkert igen er. Sista hoppet sätter jag nu till zonterapi. En väns mamma ska göra det. Hon har tydligen hjälpt 69 par under sina 40 år som zonterapeut. Vågar man hoppas? Lite ska jag tillåta mig att hoppas. Mirakel händer ju andra. Zonterapi here we come.

Mirakel...

Fick reda på att en vän blivit gravid. Spontant. Efter ivf. Missfall. Fler ivf. De hade bestämt sig för ett barnlöst liv. Och helt plötsligt är mensen sen. Ett test. Ett plus. Mirakel. Detta är en vän som jag lärt känna genom ivf-forum. Ingen nära vän. Men en person som förstår hur det är. Vill inte vara missunsam men det är jag. Mirakel. Varför inte jag. Världen känns så orättvis just nu. Vet att bättre dagar kommer. Men just nu är livet hårt. Tyvärr är det vår verklighet.


Jobba...

Så var sommarlovet slut. Så många veckor. Härliga veckor. Såklart gick det alldeles för snabbt. Nu jobb. Huvudet känns alldeles rostigt. Många måsten. Många möten. Känner redan hur stressen växer. Men det blir bra. Det ska det bli. Andas.

Gudföräldrar...

R´s syster och sambo var här. Med sin nyfödda lilla tjej. Underbar. Såklart. Vi fick frågan om vi ville vara gudföräldrar. Klart vi vill. Mitt fjärde gudbarn. R´s tredje. Glada att våra vänner ger oss förtroendet. Stolta. Men är det för att vi kämpar så hårt. Kämpar så hårt med att få ett eget barn som vi får vara gudföräldrar. Medlidsamhet? Tänk den dagen vi får fråga våra vänner om de vill vara gudföräldrar. Åt vårt barn. Åh vad jag längtar.


Humör...

Vet inte när vi bråkade sist. Jag och R. Minns inte. Är alltid vänner. Tycker för det mesta lika. Kanske därför som minsta tjafs blir så jobbigt. Gör ett hål i hjärtat. Vet att det är helt normalt att vara osams. Men jag är inte van. Vill inte heller vara van. Inget stort alls egentligen. Bara tjafs. Jag blir arg. Ledsen. Kan liksom inte bli glad igen. Vill bli glad. Vill skoja. Skratta. Kramas. Precis som vanligt. Men humöret vill inte som jag vill. Det där hålet i hjärtat finns kvar. Tårarna bränner bakom ögonlocken. Småtjafs med R sutar med konflikt med mig själv. Om mitt humör. Det dåliga humöret mot det goda. Glada Linda kom tillbaka.


Semesterdagar...

Sista delen av semestern spenderas på hemmaplan. Renovering. Lite mysigt att glida omkring och pyssla. R med större projekt. Jag med mindre. Lunch på altanen. Mer renovering. Grilla. Slappa. Semester när det är som härligast. Idag skulle jag målat en mur. Men det regnar. Fint sommarregn. Får ändra planerna. Kanske ta tag i bröllopskorten som legat på vänt i snart ett år. Ska ta en kaffe och fundera. Fundera över dagens planer.

Drömmar om sandslott...

Härliga dagar i Frankrike. Sol. Bad. Rosé. Mys. Världens bästa föräldrar. Hade blivit världens bästa mormor och morfar. Bygga sandslott. Köpa glass. Vet att de längtar. Lika mycket som vi. Om några år är det vår tur att bygga sandslott på stranden. Måste bara vänta. Lite till.


RSS 2.0