Hostar...

Jag som aldrig blir sjuk. Peppar, peppar - ta i trä. Har nu lyckats dra på mig någon slags förkylning. På mitt efterlängtade jullov. Orken tryter och hostan river i halsen. Hade tänkt mig träning och promenader detta jullov. Nu blir det mest läsa bok och vila.
Det där glaset med rödvin uteblev igår. R fick ett ryck när han kom hem och började röja ur köksskåpen. Nya glas in - gamla saker ut var hans devis. Fick snällt hänga på. Måste medge att det blev bra.
Nu ska jag stryka och hänga upp en gardin sedan hälsa på mormor och morfar. Om jag är lämpligt besök hos gamlingarna med min onda hals och hosta vill säga. Kanske bäst att kolla med dem först. Vill ju inte smitta ner mormis och morfis.

Dagens andra inlägg...

Oj, här bloggar man inte på dagar. Veckor. Men vips, två inlägg på samma dag. Måste vara den där rean som fått sprätt på mig. Kom hem med lite påsar trots allt. Tre basplagg och faktiskt en festklänning. 149 kr. Fynd eller vad. Perfekt till nyår och trettondagsafton. Jippi! Sedan bytte jag julklappsglasen mot de som vi ville ha. R fick nya kostymbyxor också. De andra gick ju liksom lite sönder. Reklamera mera. Får nog bli ett glas rött i de nya glasen. Har ju jullov. Semester. Ja, faktiskt.

För mycket vila...

Kan man vila för mycket? Känner mig helt mosig. Har tagit det lugnt och myst i dagarna tre i stort sett. I och för sig blev både jag och R risiga på annandagen. Hosta, halsont, ont i kroppen. Bättre nu men hostan vill inte riktigt ge med sig. Men det ska inte hindra mig från lite mellandagsrea. Vet att jag säkerligen kommer bli besviken. Reor är aldrig så där fantastiska som de vill ge sken av. De är ganska kass faktiskt. Men som sagt en liten sväng får det bli.
Julafton var en trevlig historia. Hann med båda släkterna. Fina julklappar, god mat, kärt sällskap. Morbror hade med sig en kompis. En kompis utan familj som brukar fira jul alldeles ensam i sitt torp på landet. Han var så glad över att få följa med, grät av lycka sin vuxna ålder till trots. Julens goda gärning.
Nu blir det en snabb dusch sedan den där fantastiska, njaeee, rean.

Jullov...

Äntligen julledig. Firade med tidig julklappskväll igår. Med fina familjen K. Glögg, julklappar och pizza! På vårt eget sätt. Hade med mig skolpapper till lilla A. Var nog hans bästa julklapp. Tänk att lite kopierade stenciler kan innebära sådan lycka. Nu blir det paketinslagning och en vinterpromenad sedan mys hela dagenlång. Imorgon firar vi jul, med julmat och inte pizza. Glögg, julklappar, julmat, släkt och kärlek. Lugnt och behagligt. God jul!

Julfest...

Min fina klass. Som vi tränat. Trollrepliker. Tomtesång. Luciatåg. En stolt fröken hade de idag! Ett steg närmare julledigt. Tack alla sötnosar till barn!

Tiden den går...

Tiden rullar som vanligt på i megatempo. Svårt att hinna allt man vill. Jag försöker så gott det går. Har fått tummen ur och köpt mig ett träningskort. Har till och med fått R att göra likadant. Känns jätteskönt att komma igång. Min kropp behövde det! Annars knaprar jag min homeopatmedicin och hoppas på livets bästa julklapp. Zonterapi på tisdag. Sedan får vi kämpa på R och jag. Sex på beställning. Inte så kul alltid. Men som sagt den där efterlängtade julklappen... Vi gör vårt bästa. Nu ska jag röja undan vår mysfrukost och köra en storstädning. Härlig lördag på er!

RSS 2.0