Papper, papper, mera papper...

Idag kom det. Kuvertet låg i brevlådan. Kuvertet från BFA. Kuvertet med pappren som ska fyllas i och skickas till Ryssland. Kuvertet med en faktura på 95 000. Papper till tusen. Vidimera kopior. Underskrifter. Psykologutlåtande. Vigselbevis i flera upplagor. Foton. Socialsekreterares underskrifter. Papper med krångliga ord. Papper som gör mig alldeles nervös. Fattar inte hälften. Vem vidimerar kopior tex? Vad är vidimera? Vem är vår socialsekreterare? Kort på blivande barnets rum?. Blivande barnets rum är just nu en mindre soptipp. Socialsekreteraren ska intyga att våra foton stämmer med verkligheten. Hjälp, gråten sitter i halsen och det känns närapå oöverkomligt. R är iväg med jobbet. Han fick ett desperat sms. Behöver honom här. Här i kaoset med alla papper. Papper som ska göra oss till föräldrar. Om vi lyckas fylla i dem förstås.

Ryssland it is...

Både jag och R känner för Ryssland. Så blir det. Bestämt. Hoppas pappren från BFA kommer i veckan så vi kan börja samla dokument, så spännande det här.
Helgen blev mysig. Hämtade nya bilen i lördags. Gick på stan. Köpte skor. Middag hos svärföräldrarna med R´s syster och deras lilla T. Söta, gulliga, ljuvliga unge. Söndagen blev till en brunch på mysiga stället E. Nybakt bröd, äggröra, lax, yoghurt, äpplepaj med vaniljsås. Mätta i magarna myser vi i soffan. En perfekt söndag.

Nämen...

Först väntar vi. Och väntar. Och väntar. Sedan blir vi pilotfamilj. Idag ringer AC. Vi undrar om ni vill skicka era papper till Indien? Vi vill ha de översatta och klara den 26 september. Hmmm. Njaaaa. Va? Hjälp! Först händer som sagt ingenting sedan händer allting. R är på Åland med jobbet. Får prata ikväll. På måndag vill de ha besked. Men det lutar åt Ryssland. Känns väldigt bra på något oförklarligt sätt.

Postat...

De första pappren är underskrivna. Postade. På väg till BFA. Wiiiihooo!
Helgen har varit lugn. En förkylning har bosatt sig. Jag som kommit igång så bra med långa promenader varje kväll. Har inte orkat sen i onsdags. Men nu ska jag väl snart vara på G igen. Träningskortet som fått vila under sommaren började gälla 1 september igen. Varför är det alltid så motigt att ta det där första steget. Är ju gött att träna när man väl tagis sig dit. Hoppas jag får lite draghjälp senare i veckan. Vi har varit barnvakt lördag-söndag. Barnvakt åt min bästa väns två pojkar. Mysigt. Men erkänner. Ganska jobbigt också. Nu klipper R gräset. Jag har tvättat. Plockat. Lagat mat. Snart blir det myskväll i soffan. Laddar för en ny arbetsvecka. I veckan ska jag träffa L. Inte setts på flera år. Hon hörde av sig på fb. De längtar också. Har haft en oerhörd svår väg att gå. Nu väntar en begravning. En begravning för deras efterlängtade, älskade barn. Ett barn som kom efter mycket kämpande. Kom och vände om. L ville prata. Trodde att jag kunde förstå. Vi går ju trots allt samma svåra väg. Självklart ställer jag upp. Men det blir ett ledsamt samtal. Tänk vad livet inte alls blir som man tänkt sig allt som oftast.


Pilotfamilj...

Åker från jobbet. Trött. Ont i halsen. Hungrig. Stannar på City. Handlar. Kommer ut. Letar efter bilnyckeln. Självklart längst ner i väskan. Från bilen jämte kommer ett ungt par. "Vi råkade köra på din bil". Va? Oj. Vart? Ett litet skrubbis ovanför vänster däck. Hade aldrig sett det själv. Byter nummer. R får kolla när han kommer hem. För till på köpet är jag gräsänka. R är ute med jobbet. Kommer hem. Öppnar posten. Brev från BFA. Vi har blivit utsedda till pilotfamilj till Ryssland. Varsågod, skriv på här. Vi (BFA) skickar sedan alla dokument till er som Ryssland behöver. Halva kostnaden ska vara betalad om 10 dagar. Skit samma att jag har en påkörd bil. Vi är på G!!!!!! Det händer grejjer!!!! Pilotfamilj!!!! Ryssland!!!! Läser man på BFA samt lägger ihop det med det de sa på telefonsamtalet så kan det gå snabbt. My god. Händer detta mig? Nu? På riktigt? Till på köpet sa farbror doktorn ja till tabletter. Nä, jag går och skrapar min triss som ligger i plånboken.

RSS 2.0