En onsdag och en torsdag...

Onsdag 27/2
Ljuvliga, efterlängtade sol! Dock avslöjar den ett hem i behov av städning... R och lilleman går ut en sväng. Pulka och 4h-gården. Själv roar jag mig med städning... Tandläkaren för O på eftermiddagen. Allt verkar okej. Promenad med vagnen. Handling. Middag och mys. Lägger en mysig kille som frikostigt delar ut pussar under nattningen:)
 
Torsdag 28/2
Besök av I, L och småkillarna. Lunch, lek, promenad, fika, mer lek. Hejdå-kramar och tack för en mysig dag! Tre små killar, så efterlängtade, alla med sin bakgrund men nu är de här! R och Oliver fixar kvällsrutinerna själva då jag åker och rider.

En måndag och en tisdag...

Måndag 25/2
Vi ska bege oss till Göteborg för att fixa det sista (förhoppningsvis) pappersarbetet på migrationsverket och konsulatet. Åker hemifrån i god tid för att hinna med lite promenad och lunch mellan våra "måsten". Men efter lååång väntetid blir det inte så mycket tid över mer än för en snabb panini och yoggi och banan till lilleman. O somnar i bilen och R klarar av konsulatet på egen hand. Jag sitter kvar i bilen med en sovande O och tittar ut på vårvädret. Vår! Mot Borås igen strax före kl 15. Jag släpper av R vid hans jobb och fortsätter mot min fd jobbarkompis där det ska bjudas på fika. A och hennes lille H är också där. Fika, lek och lite jobbuppdatering! Åh, vad jag är glad att jag är "ledig"... Hemma vid 18-tiden. R har middag färdig. Oliver är inte matsugen. Dessa matstrider... Får ialla fall i honom yoggi innan sängdags. Känns som att vi gick miste om fint vårväder idag då vi spenderat dagen mestadels inomhus. Men ändå skönt att ha betat av lite tråkiga måsten!
 
Tisdag 26/2
Sångstund på biblioteket. Får sällskap av I och L och killarna. Vi fikar efteråt. Tar bilen hem och lastar in Oliver i vagnen direkt. I detta väder får middagsvilan ske utomhus! Njuter av en lång promenad med fågelkvitter, sol och takdropp. Middag. Lek. Pippi. Sedan kommer mormor och morfar och busar bort resten av kvällen. De stannar på kvällsmat och O äter riktigt bra! Jippi! Bad innan sängdags. Vi håller på att rensa och flytta om i garderoberna så på väg till tandborstningen hittar O en rosa handväska. Denna får vara med på tandborstning, potta och nattning. När jag smyger upp ur sängen får jag trassla ur honom ur handväskan. Sötaste killen!

Söndag 24/2

Tipspromenad med familen K. Sedan våfflor hemma hos dem. Deras killar A och S blir plötsligt så stora jämte lille Oliver. Efter våfflor och lek somnar Oliver direkt när vi kommit hem. Sedan middag och lek. R åker och handlar. Oliver är så mysig nu, spontana kramar och pussar delas ut och mamma och pappa tar tacksamt emot;)

Helg...

Trots att man är hemma alla veckans dagar så känns det lite extra skönt med helg! Lite mysigare, lite bättre.
Fredag 22/2
Lilleman är forttfarande rosslig och snuvig men vid gott mod. Vi bestämmer oss för att packa ner han varmt i vagnen och ge oss ner på stan för lite ärenden efter frukost. Lite shopping. Strumpor till O. Body till nyfödda lilla V. Fredagsmat. På eftermiddagen skruvar R ihop hans nya kök. Vi myser resten av kvällen hemma. När O somnat lyxar vi med fisksoppa, aioli och gott vin. Fredag it is!
 
Lördag 23/2
Mot Göteborg och Baby-barnmässan. O somnar i bilen men vaknar lagom till ett stopp på Burger King. O äter en risifrutti. Mässan är inget vidare men vi får med oss ett lektält hem. Farmor och farfar kommer på kvällen och busar en stund. Resten av kvällen myser vi själva. Vi läser böcker. Leker häst. Dansar och sjunger. Vi har vrldens finaste kille!

20/2 & 21/2

Onsdag 20/2
BVC är dagens första stopp. För oss som gillar att sova och ta det lugnt på morgonen blir det lite stressigt. Men vi kommer i tid, påklädda och med frukost i magen. Vägning och mätning. Inte så mycket viktökning som vi hoppats på men längden hade ökat duktigt. Efter besöket tar vi en prommis med vagnen och tittar på ankorna. Hem för mellis och middagsvila. Onsdagar betyder öppna förskolan och då måste vi sova liiiite tidigare än vanligt. Inte så poppis just idag men R kämpar tappert och till slut somnar lilleman. Jag slänger skräp och handlar lite under tiden. På öppna förskolan träffar vi goa L och hennes lille N. Mysigt att prata bort ett par timmar medan barnen roar sig ganska självständigt;) När vi kommer hem har R fixat middagen. Vi äter, busar och myser resten av kvällen på hemmaplan. Näsan rinner fortfarande tyvärr...
 
Torsdag 21/2
Oliver vaknar med rinnig näsa och rosslig hals:( Ställer in fikabesöket med I och L och håller oss hemma. Jag klämmer in ett lunchpass på gymmet medan R och Oliver kollar Pippi, fixar mellis och förbereder middagsvila. Efter middagen åker vi till ridhuset där det är hopptävlingar. Oliver är intresserad av hästarna och vi går runt och kikar. Riktigt mysigt! När vi kommer hem kommer mormor och morfar för lite fika och lek. Oliver somnar nöjd och belåten men den där halsen låter inte helt hundra:(

Lediga dagar...

Tiden går. Dagarna flyger fram. jag blir alldeles dagvill och undrar vad vi gör av vår tid. Gör därför ett försök till en liten "dagbok". Kanske inte så kul att läsa. Men bra för mitt eget minne;)
m
Måndag 18/2
Oliver vaknar vid 7-tiden. Han har börjat vakna lite tidigare nu... Han myser som tur är kvar i sängen en stund. R är fortfarande krasslig. Denna förkylning alltså... Så trött på det! Får ialla fall en timmas egentid efter frukost. Denna februariglåmiga kvinna behöver en uppfräschning! Hårtoning, peeling, fotscrub... Ja något bättre blev det;) Ut på långpromenad med vagnen. Tar "gamla vagnen" då den är lättare att köra i snömodden. R stannar inne och fortsätter kurera sig. Oliver somnar nästan innan vagnen börjar rulla! Inser efter en stund att regnskydd är nödvändigt. Lyckas efter lite meck få på det. En och en halvtimma senare är vi hemma igen. Oliver utvilad och jag ganska så blöt... Men härligt var det! Middag och lek. Får med mig R på storhandling. Sätter Oliver i kundvagnen för första gången. Funkar ganska så bra, ialla fall när man är två;) Kvällsbad för Oliver. Han börjar verkligen gilla att bada nu. Ligger på mage och plaskar! Pannkaka till kvällsmat. Trött kille somnar snabbt.
 
Tisdag 19/2
Sångstund på schemat! Mys i sängen. Frukost, påklädning och iväg. R kurerar sig på hemmaplan;) Tyvärr verkar lillemans näsa också lite rinnig... Sångisen går bra. Oliver sjunger massa hemma men på sångstunderna är han ganska tyst, tar väl in alla sånger för att kunna skråla hemma;) Efter sången får de barn som vill låna lite instrument. O fastnar för en trumma. Vi är inte överens när det är dags att åka och trumman ska lämnas kvar... Tänk hysteriskt skrikande barn, hal som en ål, svettig mamma, och alltihop på ett tyst bibliotek... Phu, men ut kom vi och overallen fick vi på. Undra om vi e välkomna nästa vecka? Mellis och middagslur när vi kommer hem. Näsan rinner mer och mer... Jag  fixar tvätt och sånt "skoj" när O vilar!  Middag och lek får avsluta dagen. Testade att "dega" med julklapps-leran som stått nerpackad men det slutade med att R och jag satt själva och knådade... Gitarren eller "tarr" är helt klart det som gäller i lekväg. Trött och snuvig liten stoppades i säng. Just det, fyllde i en "ansökan om förskoleplats" också, januari 2014 är det tänkt.

RSS 2.0