Äntligen fredag...

Fredag. Igen. Älskar fredagar. Älskar helg. Ganska slut på energi. Ganska mycket mensvärk. Men okej ändå. Myser med glögg och pepparkakor. Snart ska jag få upp lite ljusstakar. Lite mossa. Några enar. Blockljus. Kaneldoft. Ska nog få till lite mys.
Tittade på "Drömen om ett barn" igår. Såg sista avsnittet på webben också. Är så fantastikt att se dessa människor dela med sig av sitt allra innersta. Man känner igen sig. Tårarna rinner. Och man förstår att man inte är ensam. Förstår att man inte heller ensam om att känna avundsjuka. Bitterhet. Dessa fula känslor. Underbara människor. Vad kul det vore att träffa er.

Andras babylycka...

Det känns hemskt att säga det. Hemskt att skriva det. Hemskt att tänka det. Avundsjuk. Avundsjuk på andras babylycka. Till och med på vännen I. I som kämpat så. Lika mycket som oss. Till slut föddes deras kärlek. Alldeles för tidigt. Kuvös. Sjukhus. Hopp. Förtvivlan. Sjukdom. Jag har inte ens ringt. Skäms när jag skriver det. SMS har jag skickat. Men mer orkar jag inte. Hon och jag har kämpat sida vid sida och nu är det bara jag kvar. Ensam. Avundsjuk. De vill att vi ska hälsa på. På Ronald Mcdonald där de bor just nu. Hälsa på i deras babylycka. Orkar inte. Det gör för ont. Jag hoppas att hon kommer förstå. Vet innerst inne att hon förstår. Men det känns i hjärtat. Känns som att jag är en hemsk människa. En hemsk missunsam människa som inte klarar av babylycka. Så är det. Dumma mig.

Kompletterat...

Två intyg fick vi komplettera. Vår socialsekretare var snabb och hjälpsam så det gick smidigt. Så nu är det skickat sen en vecka tillbaka. Bfa har inte hört av sig igen. Så den här gången är det nog definitiv iväg. Skickat. På riktigt. Häftigt det här. Tänk att vi nu väntar på ett telefonsamtal. Ett telefonsamtal som ger oss barnbesked. Vet att det dröjer ett tag men ändå. Så här nära har vi aldrig varit. Fantastiskt.
Igår var jag och M på Melissa Horn. De där texterna gör något med mig. Så vackert. Vemodigt. Starkt. Före konserten drack vi vin. Käkade. Pratade. Efter konserten drack vi lite mer vin. En drink. Dansade. Skojade. Tramsade. Hem sent på natten. Prat över kebabtallrik och cola. Hotellfrukost. Mer shopping. En trött bussresa hem. Hem till R som tänt ljus. Handlat tacos. Julmust. Tänk att jag har en sån underbar vän. Och en alldeles fantastisk man. Exemplarisk som jag kallade honom.

Helgen...

I fredags var vi och käkade med vänner. God mat och dryck. Trevligt sällskap. En fin fredagkväll. I lördags gjorde vi inte många knop. Sov läääääänge. Varma mackor till frukost eller snarare lunch. Soffa och bok. En promenad. Potatisgratäng och kött till "Så mycket bättre". Idag har vi gått tipspromenad och fikat med familjen K. Deras minsting har vi fyllt år så presenter blev det också. Och lite fotboll som avslutning. Nu har vi käkat middag och myser i soffan. En riktigt skön helg.
Veckan som kommer bjuder på jobb, jobb, jobb och så en del möten. Jobbigaste perioden på jobbet börjar nu. Kanske är meningen att man ska samla krafter nu på höstlovet för att orka upploppet fram till jul. Nu börjar tider med utvecklingsamtal. Luciaträningar. Julpyssel. Julfester. Och så den vanliga skolvardagen ovanpå det. Jag ska klämma in träning i veckan också. Och en kväll med vännen M. Och en kväll med mamma. Kanske slå ihop det med tidigt fars dag-firande då de inte är hemma i helgen. Ja det blir en vecka med fullt upp. Ska njuta av min söndagkväll innan dess.
Förresten är det någon som har tips på vart man kan fira en mysig, romantisk, lugn nyår med god mat? Förra året firade vi på Smögens havsbad R och jag. Supermysigt. Orkar inte riktigt fira nyår med vännerna och deras barn så tips mottages tacksamt...

Wihooo...

Yes. Nu är det postat. Iväg. Bort. Äntligen.
Har haft en härlig lovdag. Morgonpromenad. Sushilunch. Mormorfika. Brasa. Vitlöksbröd. Ett glas rödvin. Höstmys enligt mig. Imorn ska jag njuta av ännu en ledig dag. Kvällen ska tillbringas på stan med vänner. Middag. Prat. Partaj. Ska fira att våra papper är iväg med ett extra glas bubbel imorn. Det är jag värd. Bannemej.

Kopior till tusen...

Imorn hoppas vi få våra sista underskrifter. Vår handläggare hade visst semester. Men imorn ska hon vara på plats och då hoppas jag att vi får komma förbi för lite autografer. Sen så... Kopierade pappershögen på jobbet idag. De där ynkliga pappren vi hade från början har blivit till en rejäl hög. Kopiatorn fick jobba hårt.
Pratade med R om nyår. Dessa högtider som jag inte alls ser fram emot. Kanske att jag kan se fram emot nästa nyår? Hoppas det. Ialla fall så känns det bara så enormt jobbigt att fira med våra vänner och deras barn. Känner mig aldrig så utanför som då. Vet att alla vill väl men det kan inte hjälpas. Jag vill inte. R känner det samma. Förra året firade vi en supermysig nyår. Bara vi två. På hotell. SPA. Middag. Får se hur vi gör i år. Den där pappershögen tar ju inte bara tid utan kostar pengar också. Så pengarna kanske inte kan läggas på nyårslyx just nu. Men förhoppningsvis gör de där pappren att R och jag inte har en klump i magen inför nästa nyår. Då kanske vi också är en lycklig familj. Precis som alla andra.

RSS 2.0